22 juni 2024

De voordelen van de tuning Audi

Bij de tuning Audi wordt de motor door middel van een software-update geoptimaliseerd. Hierdoor zal de auto fijner rijden en ook een hoge snelheid kunnen bereiken. Dit is een compleet veilige procedure omdat er altijd onder de veiligheidsmarges gewerkt wordt. Hier lees je wat de voordelen zijn van de tuning van een Audi!

Betere prestaties door de tuning van een Audi

Door tuning van een Audi zullen de prestaties van de auto meteen verbeteren. Dit wordt gedaan door aanpassingen te maken in de software van de auto. Hier worden de fabrieksinstellingen omhoog geschroefd. Het is bij deze procedure dus niet nodig om fysieke onderdelen aan te passen. Als resultaat zal de maximale snelheid van de auto hoger komen te liggen. Ook krijgt de motor meer kracht waardoor de auto meer vermogen heeft. Je zult dus merken dat de auto makkelijker optrekt en wegrijdt. 

Zuiniger rijden door tuning van een Audi

Na het tunen van een auto zul je merken dat de auto veel soepeler gaat rijden. Dit rijdt niet alleen een stuk fijner, maar is ook veel zuiniger. Door de tuning wordt de motor namelijk geoptimaliseerd waardoor deze veel efficiënter gaat werken. Het gas- en rempedaal zullen bijvoorbeeld gevoeliger worden waardoor je maar weinig gas hoeft te geven om weg te kunnen rijden. Hierdoor rij je dus ook veel zuiniger. Dit effect is het grootst bij auto’s die op diesel rijden. Voor auto’s die op benzine rijden heeft tuning niet een heel groot effect op de zuinigheid. Hierbij merk je echter wel dat de auto makkelijker optrekt en sneller wegrijdt. Dit is dus zeker ook een voordeel.

Een veilige optimalisatie

De software van een auto wordt in een fabriek meestal niet optimaal ingesteld. De fabrieksinstellingen liggen namelijk vaak ver onder de veiligheidsgrens. Dit betekent dat de software geoptimaliseerd kan worden, zonder dat de veiligheidsgrens bereikt wordt. Dit is precies wat er gebeurd bij de tuning van een Audi. De fabrieksinstellingen staan vaak zo laag dat je een grote verbetering kan bereiken en toch onder de veiligheidsgrens kan blijven. Het is erg belangrijk dat het tuningsbedrijf hier rekening mee houdt. Een bedrijf zoals EQ Performance voert chiptuning altijd op een veilige manier uit. Zo heb je veel plezier van de optimalisatie en hoef je niet bang te zijn voor schade aan de auto.

Tuning is een snel proces

Je auto naar de garage brengen voor een opknapbeurt kan soms veel tijd in beslag nemen. Je moet vaak meer dan een dag wachten voordat je de auto weer kunt ophalen. Bij de tuning van een Audi is dit niet het geval. Dit kan namelijk relatief snel gedaan worden. De tuning kan een tot twee uur duren. Van tevoren wordt de gehele procedure eerst met jou besproken. Daarna zal de tuning plaatsvinden. Hierbij wordt er alleen gewerkt aan de software van de auto. Er wordt dus niks veranderd aan de daadwerkelijke motoronderdelen. Wanneer de software geoptimaliseerd is, wordt deze weer in de auto gedownload. Na een testrit is de procedure van EQ Performance helemaal klaar.