22 juni 2024

Alle voordelen op een rij

Automatisch geleide voertuigen (agv) hebben vele voordelen wat betreft transport. Ze bieden meer flexibiliteit en minder hinder op de fabrieksvloer en in magazijnen. Een agv is in feite een onbemand, zelfrijdend voertuig dat automatisch over de fabrieksvloer wordt geleid door middel van een navigatiesysteem wat handmatig ingevoerd kan worden. Er zijn ook zelf geleide voertuigen beschikbaar die aan de muur gemonteerde doelen en laserscanners of een intern GPS-systeem gebruiken om hun locatie te bepalen. Deze zelfgeleide voertuigsystemen zijn eenvoudiger aan te passen en bieden daarom meer flexibiliteit op de lange termijn.

Verschillende routes mogelijk met navigatie

Het is mogelijk om verschillende routes en knooppunten in te stellen die door het algemene besturingssysteem kunnen worden geselecteerd, zodat de agv allerlei producten via verschillende routes kan leveren aan meerdere operaties. De toepasbaarheid van agv’s wordt is in verschillende industrieën in te zetten maar denk bijvoorbeeld aan containerterminals, magazijnen, boerderijen, zorgeenheden, militaire diensten en flexibele productiesystemen. De lay-out van fabrieken en magazijn faciliteiten moet natuurlijk wel geschikt zijn bij het overwegen van een agv zodat de voertuigen zich optimaal door paden kunnen navigeren.

Veiligheid staat als hoogste prioriteit

De agv’s opereren vaak in hetzelfde werkgebied als andere gebruikers, zoals vorkheftrucks en het personeel; daarom bevatten ze passende veiligheidssystemen. Want garantie van veiligheid is van essentieel belang en staat bij ons voorop. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van onze in huis geprogrammeerde software waarbij variatie mogelijk is voor ieder project. Ook maken wij gebruik van safety scanners, de afmetingen van de veiligheidsvelden worden bepaald door verschillende factoren. Daarbij kunt u denken aan de omgeving, acceleratie en de-acceleratie, rijd snelheden en de interactie met machines en robotcellen. Samen kunnen we kijken naar een op maat gemaakte oplossing voor diverse doeleinden. Uiteraard voldoen onze agv machines aan alle essentiële Europese veiligheidsvoorschriften. Daarnaast hebben wij jarenlange werk en maak ervaring waardoor wij alle veiligheidsmaatregelen kennen als geen ander.