22 juni 2024

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor operational lease auto

Het leasen van een auto mag gezien worden als het beste uit twee werelden: een eigen auto aanschaffen en het huren van eentje. Voor bedrijven is het nog aantrekkelijker om te gaan voor een operational lease auto. Deze vorm van auto leasen zorgt ervoor dat zorgen omtrent het wagenpark tot het verleden zullen horen. Er is namelijk maar een vaste maandelijkse betaling voor nodig en worden belangrijke zaken zoals het onderhoudt en nodige repaties door de leasemaatschappij uitgevoerd.

Zorgt voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering

Wanneer er gekozen wordt voor een operational lease auto, kan de bedrijfsvoering gericht blijven op de belangrijkste punten. Zo hoeft er geen speciaal personeel ingezet te worden om het wagenpark te beheren en is er ook nog de garantie dat er altijd wel de beschikking is over betrouwbaar vervoer. Er worden namelijk altijd wel vervangingsauto’s ter beschikking gesteld door de leasemaatschappij. Vertragingen in de bedrijfsvoering als gevolg van het uitvallen van het vervoer zullen daarom dus nooit gebeuren in gevallen waarbij er voor operational lease auto wordt gekozen. Het bedrijf komt ook altijd representatief over omdat er gekozen mag worden uit de nieuwste modellen en die ook nog maar een paar jaar in gebruik blijven alvorens vervangen te worden.

Financieel heeft het zeker ook voordelen

De kosten voor de lease zijn aftrekbaar en hoeft er dus geen belasting over te worden betaald. Belangrijke onkostenposten zoals afschrijving van het wagenpark komen met operational lease auto ook niet voor binnen de bedrijfsvoering. En om niet over het hoofd te zien: beginnende bedrijven hoeven hun kostbaar en schaars kapitaal niet te steken in de aanschaf van een auto. Tegen een vast maandelijks bedrag wordt het vervoersvraagstuk opgelost. Dankzij de ruime keuze geboden door de leasemaatschappijen, zal er voor elk budget wel een passende operational lease auto te vinden zijn.