22 juni 2024

Online een celfix voor uw auto bestellen

De kans is groot dat u nog geen celfix in uw auto heeft zitten. Toch is dit kleine onderdeel heel populair binnen de autosport! De celfix wordt gebruikt om te voorkomen dat het “Check Engine”-signaal in het dashboard van uw auto te snel geactiveerd wordt. Dit lampje hangt samen met een systeem, wat het aandeel van zuurstof in het uitlaatgas van uw auto meet. Op het moment dat dit aandeel niet meer klopt, zal het lampje geactiveerd worden. Het kan echter voorkomen dat de sensor die dit aandeel meet, te sterk wordt blootgesteld aan het uitlaatgas van de auto. Dit maakt dat het lampje onnodig vaak gaat branden. Door voor het gebruik van een celfix te kiezen, wordt dit voortaan voorkomen. In 90% van de gevallen gaat het lampje minder snel branden bij het gebruik van dit onderdeel.

Werking van een celfix in de uitlaat

Net als de sensoren die het aandeel van zuurstof in het uitlaatgas meten, kan ook de celfix in de uitlaat geplaatst worden. De celfix maakt dat deze sensor(en) minder gevoelig is/zijn. Zo is de kans dat het lampje bij “Check Engine” in uw dashboard onnodig gaat branden aanzienlijk kleiner. Het is zonde als u uw auto regelmatig moet laten nakijken, terwijl er niets aan de hand blijkt te zijn.

De gevoeligheid van de lambdasonde, de sensor die het zuurstofaandeel meet, is in de afgelopen jaren al iets verminderd. Dit heeft men weten te bewerkstelligen, door een tweede sensor toe te voegen in de uitlaat.