22 juni 2024

De Dodge Ram: een icoon

Voor sommigen is het dé pick-up: de Dodge Ram. En die reputatie heeft de Dodge Ram dan ook verdiend: vanaf het moment dat het de Dodge D-serie verving heeft de auto een meteorische groei en populariteit doorgemaakt. Op dit moment worden er bijna ieder jaar wel meer dan een half miljoen Rams verkocht, en op dit moment is het aantal verkochte Rams de 10 miljoen gepasseerd: een auto om U tegen te zeggen dus. Maar waarom is de Dodge Ram zo’n goed verkochte auto?

  1. De kracht van de Dodge Ram

De Ram die je nu zal kopen is hoogstwaarschijnlijk de vijfde generatie Ram, dus daarom zullen we het vooral over die Ram hebben. De belangrijkste reden om voor de Ram te kiezen is omdat het uitstekend werkpaard is. Of eigenlijk 400 werkpaarden, de Rams die nu van de productielijn rollen beschikken namelijk over 400 of bijna 400 PK. Deze gigantische hoeveelheid kracht zorgt ervoor dat de Ram 5780 KG kan trekken. Ter vergelijking: dat zijn meer dan 4,5 Toyota Corolla, en ver boven het maximale laadgewicht van een bestelbus voordat het een vrachtwagen wordt. Daarbovenop komt dat de Dodge Ram een laadvermogen heeft 1000 KG, dus je kan een heleboel spullen meenemen in de laadbak.

  1. Een Dodge Ram kopen

Als je een Dodge Ram wil kopen is dat een uitstekende keuze. De auto zal namelijk het ideale werktuig zijn voor al jouw klussen. Met de introductie van de 5e generatie heeft Dodge meer Rams op de markt gezet dan ooit tevoren. Kijk maar op lansauto.nl en aanschouw. Deze dealer heeft overigens ook een flink aantal Rams in voorraad, iets dat op dit moment een zeldzaamheid is. Het zal je ook opvallen dat de Ram er in veel verschillende uitvoeringen met enorm uiteenlopende prijzen is: namelijk van €40.000 tot meer dan €130.000, dit is zodat er voor iedere gebruiker wel een Ram beschikbaar is. Je hoeft dus niet te betalen voor 400 PK als je dat niet nodig hebt.