22 juni 2024

Jij ook toe aan een nieuwe schrokbreker?

Een nieuwe schokbreker kost veel geld en moeite. Maar het is nodig, vooral wanneer je je auto intensief gebruik. Wanneer je je schokbreker niet op tijd vervangt kan dit enorm veel gevaar opleveren. Ik had het vermoeden dat ik nieuwe brekers nodig had dus ik zocht op internet naar de zogenaamde symptomen. Omdat ik zelf niet veel verstand heb van auto’s, raadpleeg ik altijd standaard advies. Wat ik heb geleerd van dit proces.

De symptomen op een rijtje

Ten eerste moet je weten of het aan vervanging toe is. Dit kan door een paar dingen te checken.

  •         Duikt je auto wanneer je remt?
  •         Blijft de auto niet in een lijn wanneer er zijwind is?
  •         Heb je last van slijtage aan de banden?
  •         Stuit de auto wanneer het wegdek oneffen is?
  •         Moet je veel bijsturen in de bochten?

Je raadt het al, wanneer je hier allemaal ja op zegt weet je dat je toe bent aan nieuwe brekers.

En dan, wat nu?

Voor mij was het duidelijk dat ik mijn auto moest onderhouden. Echter kostte het bij een garage ontzettend veel geld. Dit geld had ik niet. Maar het is ook gevaarlijk om er niks mee te doen. Via via kwam ik bij iemand terecht die handig was met auto’s en dit voor mij kon doen. Ik heb toen de onderdelen op het internet besteld en dit ging allemaal vrij vlot. Ik ben blij dat ik het zo heb opgelost, anders was het voor mij geen doen geweest en ik moet dagelijks weg met de auto.