22 juni 2024
Rijschool Osseforth

Hulp bij je spannende eerste rijles van Osseforth rijopleidingen

Het besturen van een auto, we hebben het in het verleden allemaal moeten leren. Voor de een was het een feest om auto te leren rijden, voor een ander was het juist behoorlijk spannend! Uit onderzoek blijkt dat met name de eerste rijles doorgaans als zeer spannend wordt ervaren door cursisten. Osseforth rijopleidingen werkt om die reden enkel met instructeurs die een jarenlange ervaring hebben in het aanbieden van rijlessen. Op deze manier kunnen instructeurs de spanning bij de cursist wegnemen, om het effect van rijlessen te vergroten.

Tip: volg altijd een gratis eerste proefles bij een rijschool! Ook Osseforth rijopleidingen biedt een gratis proefles aan nieuwe cursisten aan.

Hoe ontstaat de spanning bij een eerste rijles?

Rijschool Osseforth

Gek is het niet dat nieuwe cursisten vaak met de nodige spanning te maken krijgen als zij voor het eerst aan rijlessen beginnen. Het rijden in een echte auto is heel anders dan de simulaties die zij wellicht eerder gedaan hebben in een computerspel. Daar komt bij dat je tijdens het rijden in een auto plotseling met tal van verschillende elementen rekening dient te houden. Je eigen positie op de weg, je snelheid en je medeweggebruikers! Doordat je nu zelf verantwoordelijk bent kan dit best spannend zijn voor mensen die een eerste rijles volgen.

Jongere cursisten kampen vaak met meer spanning

Zeker voor cursisten die al op jonge leeftijd begonnen zijn met het volgen van rijlessen bleek de eerste rijles vaak erg spannend. Door de veranderde wetgeving in Nederland mag je al voor je achttiende verjaardag beginnen aan het halen van je rijbewijs. Voor iemand van zeventien jaar is het hebben van verantwoordelijkheid tijdens het rijden op de openbare weg vaak spannender dan voor iemand die wat ouder is.