22 juni 2024

Welke merken helmen motor hebben de meeste keuze?

Er zijn veel verschillende helmen motor merken. Van goedkoop tot heel duur. Van basiskwaliteit tot high end kwaliteit. Er zijn zat lijstjes van merken die goed scoren in de ranglijsten. In Nederland mag je de weg niet op zonder goedgekeurde helm. Dus de helmen die je hier krijgt hebben allemaal een goede basis, mits ze een goedgekeurd stempel hebben. Wil je nou niet alle merken gaan onderzoeken voor je een keuze maakt, maar je beperken tot een paar merken? Wij hebben de merken met de meeste keuze in typen en modellen voor je uitgezocht en laten zien wat ze te bieden hebben.

HJC

Sinds 1971 richt HJC zich uitsluitend op de productie van helmen motor. Hun productiefaciliteiten staan in Noord-Korea en Vietnam. Omdat ze een eigen windtunnel laboratorium hebben scoren de helmen heel goed op de aspecten geluid, ventilatie en aerodynamica. Het merk is geliefd bij motorrijders over de hele wereld. Het merk staat bekend om de lichte high end motorhelmen en verwerkt de kennis die ze opdoen in de MotoGP in elke helm die ze op de markt brengen.

SHARK

De helmen motor die Shark op de markt brengt zijn stuk voor stuk een technologische innovatie. Ze staan bekend als durver door in vrijwel elke helm iets unieks te brengen. Opties te over dus bij deze van origine Franse fabrikant uit Marseille. Het zijn twee broers die aan de wieg hebben gestaan van dit stoere merk en ze waren in 1991 de eerste die een helm met zichtbaar carbon wisten te realiseren. Ze lopen aan kop in de MotoGP, maar maken met gemak een stadshelm. Ze hebben alle soorten helmen en een groot scala vizieren. In 2007 introduceren ze de eerste helm met homologatie. Vandaag de dag is Shark uitmuntend in het koppelen van maximaal comfort aan een zo laag mogelijke prijs en dan ook nog met een strak design.

SCORPION

Scorpion staat voor helmen motor die stijlkeuze combineren met innovatie. Hier werken ontwerpers, ingenieurs en designers samen om een stijlicoon te maken van elke helm die ze ontwerpen. Systeem helmen, integraalhelmen en jethelmen, je kunt ze allemaal krijgen bij Scorpion. Ook zijn ze ambitieus met hun top exemplaren voor de MotoGP. Een Scorpion helm is een hippe, herkenbare helm.

Scorpio gaat voor hightech materialen en een ruime keuze in versies en uitvoeringen. Zo kies je zelf waar je voor gaat: performance, prijs of specifieke kenmerken. Ze geloven in hun producten en geven maar liefst vijf jaar garantie.

SHOEI

Shoei de naam staat als een huis, want op het circuit en tot ver daarbuiten is het helmen motor merk een waar icoon. Sinds 1960 zijn ze actief voor helmen voor motorrijders. Ze produceren nog steeds grotendeels handmatig en met hun oorsprong in veiligheidshelmen staat protectie en bescherming hoog op de prioriteitenlijst. Ze hebben regelmatig de helmwereld verrast en doen dat nog steeds. Het zijn helmen uit de topklasse en in veel soorten en maten.

Een ruime keuze aan verschillende helmen

Bij het kiezen van een nieuwe motorhelm heb je dus een grote hoeveelheid aan opties en mogelijkheden. Een verstandige keuze bij het uitzoeken van jouw nieuwe helm is om op voorhand al een lijst te hebben met eisen die je stelt aan jouw nieuwe helm. Dat maakt het uitkiezen van jouw nieuwe helm op www.rad.eu/nl een stuk makkelijker.