22 juni 2024

Webasto laadpaal: hoogwaardig en betrouwbaar

Elektrische auto’s komen in het huidige straatbeeld steeds meer voor en steeds vaker kiezen mensen voor deze vorm van rijden vanwege het zuinige en groene karakter. Echter hebben ook elektrische auto’s energie nodig en zullen ze dus van tijd tot tijd opgeladen moeten worden. Webasto is een Duits merk dat hoogwaardige en betrouwbare producten levert die laden wanneer ze moeten laden. Hierdoor is de Webasto laadpaal een populair product om te kiezen wanneer je een laadrobot thuis wilt installeren. 

Thuis of op het werk laden

Een Webasto laadpaal kan zowel thuis als op je werk geïnstalleerd worden. Dit biedt natuurlijk voordelen als niet in de rij moeten wachten bij een openbaar laadpunt en je hebt je auto altijd vlakbij geparkeerd staan en hoeft nooit een aantal straten verderop de laadpaal te zoeken. Het installeren van je eigen laadpaal verhoogt dus sowieso het gebruiksgemak van je elektrische auto.

Thuis laden heeft financieel nog meer voordelen. Het tarief van laden ligt bijna de helft lager dan openbaar en geeft je de vrijheid om alleen in de daltijden te laden en zo optimaal te profiteren van de laagste stroomprijzen. Wanneer je zakelijk leased, heb je misschien als bijkomend voordeel dat je werkgever de kosten van de installatie thuis voor zijn rekening neemt. Dit bespaart je een hoop geld. Wanneer je je laadpaal openbaar stelt, kun je geld vragen voor elke keer dat anderen gebruik maken van je laadpaal. Voorwaarde is dan wel dat je Webasto laadpaal op een makkelijk te bereiken plaats staat, dus in je garage is dan mogelijk niet de beste optie. 

Behalve goedkoop, geeft thuis laden ook de groenste opties. Je kunt zelf kiezen voor een energiecontract met groene stroom, of je maakt gebruik van zonnepanelen of een windturbine. Hierdoor wek je je eigen stroom op en wordt laden dus gratis. 

Laden met Webasto laadpaal

Door het plug and play systeem, zijn de laadrobots van Webasto makkelijk thuis aan te sluiten. Door ingebouwde beveiliging tegen de overbelasting van je meterkast, bespaar je nu ook kosten op de installatie, omdat er minder aangepast hoeft te worden. De Webasto laadpaal laat zo voldoende ruimte over voor andere huishoudelijke apparaten die groot stroomverbruikers zijn, zonder dat er problemen ontstaan. 

Voor zakelijke rijders is laadpaal met meer digitale opties vaak idealer, zodat ze hun verbruik makkelijk kunnen uitlezen en digitale declaraties kunnen doen. Met de apps van Webasto is dit in een mum van tijd gepiept. Zo krijg je een maximaal inzicht in het verbruik van je elektrische auto en het laadproces. Behalve via de app is de laadpaal ook handmatig te bedienen via LCD scherm en kun je een alarm instellen om aan te geven wanneer je auto ready to go is.

De Webasto laadpaal wordt standaard uitgerust met een type 2 stekker en zijn vermogen is aan te passen voor je auto. Zoals voor elke laadpaal geldt, is het raadzaam de laadpaal op je auto af te stemmen, maar wel te kiezen voor een laadpaal die sneller kan laden dan je auto vraagt. De laadrobot kan zijn laadvermogen tot 22kwh aanpassen en is daarmee een krachtige laadpaal voor thuis