22 juni 2024

Beginnen bij een tweedehandsauto

Wanneer je net je rijbewijs hebt, is het aan te raden om als eerste auto een gebruikte auto te nemen. Je kan met behulp van autotrader gebruikte auto’s opzoeken. Wanneer je net je rijbewijs hebt ben je allesbehalve een ervaren bestuurder. Rijden zonder rijinstructeur is heel anders. Je zal nog vaak kleine fouten maken, zoals het tegen een paal aanrijden bij het parkeren bijvoorbeeld. Dit wil je natuurlijk niet doen met een gloednieuwe auto. Daarom is het dus beter om het avontuur te beginnen met een al gebruikte auto. Wanneer je na een aantal jaar meer ervaren bent, kun je overstappen naar een gloednieuwe auto.

Rijbewijs op jonge leeftijd

Velen halen hun rijbewijs ook op jonge leeftijd, voornamelijk op de 18-jarige leeftijd al. Op deze leeftijd heb je tevens niet altijd de mogelijkheid om een gloednieuwe auto aan te schaffen. Met behulp van autotrader kan je eerder gebruikte auto’s opzoeken. Een gebruikte auto is natuurlijk een stuk goedkoper dan een gloednieuwe auto. Voordat je een gloednieuwe auto koopt, kan je rijden in een gebruikte auto en kan je in de tussentijd sparen voor een nieuwe auto. Als je uiteindelijk genoeg geld hebt gespaard kan je via autotrader een nieuwe auto kopen.

Vergeet de kosten niet

Een auto klinkt in eerste instantie heel leuk, maar vergeet vooral de extra kosten niet die er maandelijks bij komen kijken. Om mee te beginnen moet je om de paar maanden wegenbelasting betalen. Daarnaast heb je elke maand benzine kosten. We leven momenteel in een tijd waarin de benzineprijzen maar blijven stijgen. Het is echt niet goedkoop meer. Als 18-jarige persoon is een auto kopen al een ding, maar het onderhoud ervan kost ook veel. Voordat je een auto gaat kopen is het daarom aan te raden om te overwegen of je het financieel gezien wel aan kunt.