23 juli 2024
QSP

Waarom de voorkeur altijd uitgaat naar een siliconen slang?

Zeker in de auto-industrie heeft de siliconen slang de voorkeur, omdat ze meerdere voordelen biedt vergeleken met de traditionele rubberen slang. Daarom is het altijd het overwegen waard om een standaard rubberen slang bij een voertuig te vervangen door een siliconen uitvoering. Dit soort slangen hebben een veel betere temperatuurbestendigheid vergeleken met rubberen slangen. Bij extreme temperaturen presteren ze beter en zijn ze wel geschikt bij een temperatuurbereik van -60 tot +180 ℃.

Siliconen slang

Het materiaal van deze slangen bestaat uit een superieure flexibiliteit in vergelijking met de conventionele rubberen uitvoering. Ze blijven hierdoor hun hele levensduur soepel ‒ hierdoor is er een vermindert risico op uitdrogen, barsten of verteren van de slang. De slangen hebben een lange levensduur, waarin ze hun flexibiliteit behouden en levensduur van een auto makkelijk overleven. Voordeel hiervan is dat de kosten per kilometer lager uitvallen als met de rubberen uitvoering.

Ze hebben een grotere bedrijfstemperatuur bereik

De bedrijfstemperatuur wat deze slangen aan kunnen is een van de belangrijkste reden waarom mensen overstappen op siliconen, het gaat allemaal om thermodynamica. Alleen al bij de wetenschap dat bij het vervangen van een standaard slang door een siliconen, deze niet heet wordt en uit gaat zetten onder druk een goede reden is om ze uit te wisselen. Slangen vervaardigt van siliconen kunnen vloeistoffen transporteren bij veel hogere temperaturen. Bij het bijvoorbeeld bouwen van een voertuig om te racen waar een turbolader aan toegevoegd wordt is siliconen de beste optie.

Slang

Siliconen bezit de eigenschappen en vermogen om geluiden en trillingen te dempen, waardoor ze een stil stabiel profiel behouden. Rubber staat bekend dat het een bron van lawaai is wegens het schuren tussen rubber en contactoppervlak. Esthetiek is buiten de waardevolle prestaties bovendien ook een van de redenen om alles onder de motorkap te upgraden naar siliconen. Bij www.qspproducts.nl helpen we de mensen graag aan de juiste slang die ze nodig hebben om de prestaties en bereiken van hun machines te verhogen.