22 juni 2024
Dolly Bakfiets

Bakfiets kopen: waar let je op?

Een bakfiets kan heel handig zijn om je kinderen te vervoeren of de boodschappen. Je wilt daarom graag een bakfiets kopen, maar je weet alleen niet hoe je de juiste bakfiets kiest. In dit artikel leggen wij je daarom uit waar je op moet letten.

Dolly-Bakfiets

Tweewieler of driewieler

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een bakfiets is de keuze tussen een tweewieler of een driewieler. Het voordeel van een tweewieler is dat het smaller is dan een driewieler en dus minder ruimte in beslag neemt. Ook fiets een tweewieler vaak lichter en is deze fiets ook wendbaarder. Daarbij rijdt een tweewieler ook comfortabeler op hobbelig wegdek.

Het voordeel van een driewieler is dat de bak in de meeste gevallen groter is dan de bak van een tweewieler, waardoor je hier meer in kwijt kunt. Als de bak vol is geladen, is de driewieler ook stabieler dan een tweewieler. Daarbij hoef je de fiets niet op een standaard te zetten, wat je weer wat gedoe scheelt.

Wel of niet elektrisch?

Nu je weet of je een tweewieler of een driewieler wilt, kun je bepalen of de fiets wel of niet elektrisch moet zijn. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je ondersteuning krijgt bij het fietsen. Dit kan heel handig zijn bij langere afstanden of bij wind tegen. Echter is een elektrische bakfiets vaak wel weer een stukje duurder.

Dolly Bakfiets

Veiligheid

Als laatste is het natuurlijk ook heel belangrijk om te letten op de veiligheid van de bakfiets. Een veilige bakfiets beschikt over stuurstangen, kantelstoppers en gordels. Ook is een veilige bakfiets voldoende verlicht en is de bak hoog genoeg.